به گزارش راهبرد معاصر، شیرمحمد عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه افغانستان، این دیدگاه را در جریان یک سخنرانی در ولایت خوست واقع در جنوب شرقی افغانستان بیان کرد.
او خطاب به حاضران در مراسمی در یک مدرسه دینی گفت که هیچ دلیلی برای منع تحصیل زنان و دختران وجود ندارد «همانطور که در گذشته هم هیچ توجیهی برای این کار وجود نداشت و اصلاً نباید چنین منعی وجود داشته باشد.»
حکومت طالبان، زنان را از تحصیل پس از کلاس ششم منع کرده است. اواخر سال گذشته میلادی نیز گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه مقامات این کشور، هرگونه آموزش و گذراندن دوره در بخشهای پزشکی را برای زنان منع کرده است.
این در حالی است که در افغانستان، زنان و دختران فقط میتوانند توسط پزشکان زن و تیم درمانی متشکل از زنان مداوا شوند.
شیرمحمد عباس ستانکزی در ویدئویی که در حساب رسمی خود در شبکه «ایکس» هم منتشر شده گفت: «ما بار دیگر از رهبری میخواهیم که درها به روی آموزش را باز کند. ما اکنون به ۲۰ میلیون نفر از جمعیت ۴۰ میلیونی افغانستان ظلم میکنیم و همه حقوق آنها را سلب میکنیم. چنین چیزی در شریعت اسلام نیست، بلکه انتخاب شخصی ماست.»
شیرمحمد عباس ستانکزی در گذشته ریاست تیم طالبان را در مذاکراتی برعهده داشت که منجر به خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان شد.
این اولین بار نیست که او درباره حق زنان و دختران برای تحصیل سخن میگوید. ستانکزی پیش از این در سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی یعنی یک سال پس از تعطیلی مدارس دختران نیز سخنان مشابهی را بیان کرد.
با این وجود، اولین بار است که او مستقیما از هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان میخواهد که سیاستش را در این باره تغییر دهد.
در اوایل ماه جاری میلادی نیز ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل، از رهبران مسلمان خواست تا طالبان را در موضوع آموزش زنان و دختران به چالش بکشند.
او این درخواست را هنگام سخنرانی در کنفرانس بینالمللی آموزش دختران در جوامع اسلامی بیان کرد که به میزبانی پاکستان برگزار شد.
سازمان ملل نیز هشدار داده است که به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان آنهم در حالی که ممنوعیت تحصیل و اشتغال زنان همچنان پابرجاست و زنان نمیتوانند بدون سرپرست مرد در انظار عمومی بیرون بروند، غیرممکن است./ یورونیوز